Loading color scheme

Kuchaři vyjeli na Gastroden

Gastrodnu na Střední škole hospodářské a lesnické ve Frýdlantu se zúčastnili v roli návštěvníků žáci všech ročníků kuchařského oboru z naší školy. 


V pátek 30. května tak měli možnost v areálu frýdlantské školy seznámit se s obsahem a náplní potravinářských a službových oborů. Mohli poznávat skleničky, příbory a další inventář a prohlédnout si slavnostně prostřený stůl. Dostali příležitost zkusit si uplést housku, zapojit se hodnocením do soutěže o nejlepší lívance, absolvovat test poznávání koření a dalších pochutin. Sledovali přípravu kávy cappuccino, flambovaných palačinek nebo nealkoholických míchaných nápojů nebo bourání vepřové plece. Zaujmout je mohl workshop o grilování. Někteří zvládli jízdu na traktůrku či nácvik dojení modelu krávy. Ale především mohli ochutnávat výrobky žáků nebo partnerských firem. Návštěva Gastrodnu na SŠHL Frýdlant byla pro naše žáky příležitostí k poznání spřátelené školy a motivací do dalšího období jejich vzdělávání. Akce se uskutečnila v rámci projektu Učíme se zážitkem.