Loading color scheme

OŠ A PŠ SI ZÁVĚR ROKU UŽILA NAPLNO

Kulturní instituce Liberce, fotbalgolf, Tulipán, IQ park, Krajský úřad, Papyrea, Fojtka a včelař.

Závěr školního roku byl pro první ročníky OŠ a PŠ nabitý bohatým programem a skvělými akcemi.

18. 6. jsme se vydali po kulturních institucích Liberce. Zblízka jsme si prohlédli Lidové sady, Severočeské muzeum, Oblastní galerii, Technické muzeum, Krajskou vědeckou knihovnu, Kavárnu Pošta, Divadlo F. X. Šaldy, Radnici a Naivní divadlo. S použitím školního dronu jsme se na dominanty Liberce měli možnost podívat i z výšin.

20. 6. navštívili žáci IQ park a Krajský úřad v Liberci, kde mohli nahlédnout i do kanceláře hejtmana Libereckého kraje Martina Půty a výtahem pater noster vyjet na vyhlídkovou terasu, která byla v té době otevřena veřejnosti.

21. 6. se cesty OŠ a PŠ rozdělily. OŠ vyrazila za sportovními radovánkami do Veseckého areálu vyzkoušet si fotbalgolf a PŠ se vydala do kavárny Espresso Café, kde si s majitelkou obchodu povídali o stolování, přípravě a servisu studených i teplých nápojů. V rámci akce Léto na vyhlídce shlédla na Krajském úřadě v Liberci módní přehlídku a posléze se vydala do prodejny s látkami. V odpoledních hodinách si pak všichni pochutnali na polévce v Bistru Tulipán.

24. 6. podnikla PŠ výlet do ruční papírny Papyrea ve Zdislavě, kde si každý žák mohl vlastnoručně vyrobit a ozdobit papír.

26. 6. jsme strávili slunný den v Mníšku u Liberce, kde jsme zavítali k vodní nádrži Fojtka a u paní učitelky na zahradě ugrilovali oběd.

27. 6. nás svými znalostmi doslova zasypal místní včelař pan Moravec. Po zajímavém výkladu jsme si mohli prohlédnout veškeré včelařské příslušenství, na vlastní oči jsme viděli celé včelstvo i s královnou a odvážní si dokonce „pochovali“ trubce.

Nezbývá než rozdat vysvědčení a popřát všem žákům i celému pedagogickému sboru krásné a slunné prázdniny 😊