Loading color scheme

Kuchaři vařili se Španělem

Ve spolupráci s velvyslanectvím Španělska v Praze připravila naše škola na čtvrtek 18. října pro žáky kuchařského oboru kurz španělské kuchyně.


Kurzu se zúčastnili žáci 3. ročníku a vybraní „druháci“. Pod vedením šéfkuchaře Enriqua Garcíi Tejady, učitele odborného výcviku Tomáše Slavíka a kuchařky školní jídelny Věry Valentové byla připravována tradiční andaluská rajčatová polévka (Sopa de tomate campera), pražma na soli s konfitovaným bramborem (Dorada a la sal) a meruňkovo-čokoládové kuličky (Bolitas de chocolate y albariicoque). Přihlížet práci v kuchyni mohla také pětice žáků z obchodní a praktické školy - našeho detašovaného pracoviště v  Lužické ulici. Vlastnoručně připravené pokrmy všem chutnaly a kurz byl kladně hodnocen nejen šéfkuchařem, ale i samotnými účastníky.