Loading color scheme

Kuchaři byli u řezníků

Zopakovat si dělení hovězího a vepřového masa na jednotlivé části v reálném prostředí a seznámit se s výrobou masných výrobků měli příležitost žáci 2. ročníku kuchařského oboru ve dnech 4. a 11. února při exkurzi do řeznictví Globus uskutečněné v rámci projektu Učíme se zážitkem.


Celým provozem je provedl vedoucí řeznictví pan Jiří Vydrář. Nejprve pohovořil o organizaci a personálním zajištění řeznictví a seznámil je se zpracovávaným a vyráběným sortimentem. Poté se žáci odebrali do prostoru příjmu masa, kde si na vepřové půlce a hovězí zadní a přední čtvrti mohli zopakovat, na jaké části se maso dělí. Následovala bourárna, sklad výsekového masa, přípravna masné výroby a samotná výrobna. Tam žáci sledovali výrobu špekáčků a u udíren i výrobu vepřové šunky. Pohledem do skladu masných výrobků pak žáci získali přehled o tom, co vše v řeznictví Globus vyrábějí. Ochutnávka šunky, salámů, párků, klobás a tlačenky byla exkurze zakončena.