Loading color scheme

Duben plný kultury a vzdělávání

Kolekce aktivit nabízená internátním žákům zahrnovala filmové představení, následnou návštěvu muzea, komentovanou prohlídku Harcovské přehrady a přednášku o historii odívání.

8.dubna shlédli žáci dobrodružný i poetický rodinný příběh Kuky se vrací. Hlavní hrdina pochází ze světa dětské představivosti a patří do kategorie postav animovaného filmu.

Následující den žáci zavítali do severočeského muzea, kde kromě loutky Kuky našli další známé i neznámé postavičky v rámci výstavy loutek.

23.dubna se konala komentovaná prohlídka Harcovské přehrady v Liberci. Pan hrázný Vrchovský nás seznámil s historií, funkcí a rekonstrukcí přehrady. Vysvětlil konkrétní úpravy a záměr povodí Labe i města Liberec. S dovolením pana Vrchovského jsme směli s žáky projít větší úsek cesty podél oplocené přehrady, abychom si sami prohlédli zásah a postupné práce na vodním díle.

25.dubna nás historií odívání provedl žák Filip Bím. S přítelkyní předvedl kostýmy, které si sám navrhl a z větší části ušil. Žáci se dozvěděli spoustu podrobností z historie odívání a mohli si prozkoumat textilní materiály, ručně vyrobené doplňky a nástroje na jejich výrobu.