Loading color scheme

KAŠPAR, ZAUHLOVAČKA, HÁESKO A EDUCA

Žáci OŠ a PŠ nelení ani s příchodem sychravého počasí.

 

Zástupci z řad žáků Praktické školy dvouleté v pátek 4. 10. předali ušité výrobky organizaci Kašpar pro benefici "Ušij tašku a zaměstnej člověka" a zároveň se dozvěděli o rozsahu činnosti této organizace.

Ve středu 9. 10. navštívili žáci 2. ročníku Praktické školy dvouleté „Zauhlovačku“, konkrétně polytechnickou dílnu, kde si pod vedením zkušených lektorek zhotovili každý drobnou dekoraci ze dřeva a společnými silami vytvořili hmyzí hotel. Žáci si vyzkoušeli práci s aku vrtačkou, zatloukání hřebíků, hoblování a další činnosti. S velkým nadšením a pyšně si odnášeli hmyzí hotel a materiál k jeho dotvoření.

Ve čtvrtek 10. 10 k nám zavítala herečka divadla F. X. Šaldy Jana Hejret Vojtková, která nám povídala o své divadelní činnosti, ale hlavně nám, spolu se svou kolegyní hudebnicí a textařkou Lucií Malingerovou, přestavila projekt „HÁESKO“, který se věnuje nejen divadelní práci s dětmi a handicapovanými, ale nabízí bezpečný prostor pro všechny.

Ve stejný den navštívila třída 2.K vzdělávací a pracovní veletrh EDUCA WEEK, který se tradičně konal v Home Credit Aréně v Liberci.