Loading color scheme

Majáles 2024

16.5.2024 zažily prostory areálu školy studentské oslavy příchodu máje.

Po přivítání všech přítomných a vyhodnocení akce "Kolečko", kdy nejlepší ze zúčastněných týmů obdržely sladkou odměnu, nastoupili moderátoři Josef Čížek a Vanesa Gajdošová, aby nás provedli doprovodným programem.

Žáci si připravili pestrá vystoupení v podobě recitace žákyně Veroniky Stárkové, tance žákyně  Kateřiny Čížové, scénky žáků z Vesny a divadelní hry, jejíž autorkou, scénaristkou, výtvarnicí a choregrafkou byla žákyně Nikol Nikodýmová. Kostýmy, které dodávaly představení jedinečnou atmosféru, vyrobily švadlenky díky štědrému sponzorskému daru Nadace Preciosa.

Po vystoupení účinkujících žáci zhlédli ukázku výcviku psů armády ČR z Chotyně.

Majáles je také spojován s různými zábavnými soutěžemi. Ani v této oblasti nezůstali žáci pozadu a během dopoledně poměřovali své síly v různých sportovních disciplínách.

Nechyběly stánky s výrobky prezentujícími dovednosti žáků, stánky s občerstvením a opékání klobás na grilu. Každý žák si nakonec vyzvedl dárek v tombole.

Za podporu této akce děkujeme všem organizátorům, účinkujícím a především sponzorům, mezi něž patří tradičně Nadace Syner, Pekárny Liberec, Bidfood, Alimpex a Varnea.