Exkurze kuchařských oborů ve mlýně a pivovaru
Žáci 1. a 3. ročníků se vydali na odborné exkurze.
Exkurze ve mlýně
Ve dnech 27. ledna a 17. února 2015 se zúčastnili žáci 1. ročníku oboru kuchařské práce odborné exkurze ve Mlýně Perner ve Svijanech. Díky vedoucímu výroby Jiřímu Brzoňovi se budoucí kuchaři seznámili s výrobou pšeničné mouky v nejmodernějším mlýnu s automatickým provozem v České republice. Uvedená exkurze obohatila výuku předmětu Potraviny a výživa.
Exkurze v pivovaru
Ve středu 28. ledna a 18. února 2015 navštívili žáci 3. ročníku oboru kuchařské práce Pivovar Vratislavice, kde se při odborné exkurzi seznámili s procesem výroby tradičního českého nápoje, sortimentem vyráběných piv a prohlédli si výrobní prostory a stáčecí linky. Exkurze byla součástí výuky předmětu Potraviny a výživa.