Kuchaři vařili španělská jídla
Žáci 3. ročníku kuchařského oboru spolu se skupinkou žáků z obchodní a praktické školy připravovali ve cvičné a školní kuchyni v úterý 22. října španělské pokrmy na Kurzu španělské kuchyně.
Ten pro ně už podruhé zorganizovala škola za spolupráce a pod záštitou Velvyslanectví Španělska v ČR a vedl jej šéfkuchař Enrique García Tejada. Za jeho dohledu vznikl pod rukama žáků předkrm v podobě pečené zeleniny po katalánsku (Escalivada de verduras), hlavní chod – brambory z kraje la Rioja (Patatas a la Rioja) a pomeranč s medem a olivovým olejem jako dezert. Pokrmy pak ochutnali samotní účastníci kurz, zaměstnanci školy, ale také vzácní a milí hosté. Mezi nimi byli pracovníci španělské ambasády v Praze pan Fermín López, obchodní atašé, paní Amaya Cal Lineras, atašé pro vzdělávání a pan Miguel Valentín, obchodní analytik. Návštěvou nás poctila také paní Radka Loučková Kotasová, radní Libereckého kraje, pracovnice odboru školství mládeže a tělovýchovy Krajského úřadu Libereckého kraje a odborní učitelé ze Střední školy profesní přípravy z Hradce Králové. Všem náramně chutnalo. Na závěr kurzu zazněla z úst hostů slova chvály a obdivu nad umem a pracovitostí našich žáků, kteří pak obdrželi ze svoje snažení drobné dárky. Poté si ještě naši španělští hosté se zájmem prohlédli celý areál školy a tím byla další akce obohacující výuku ukončena. Doufáme, že podobný kurz se uskuteční i v dalším školním roce.