Kurz španělské kuchyně na SOŠ Jablonecká
V úterý 22. října se ve školní jídelně SOŠ Jablonecká v Liberci budou připravovat pokrmy španělské kuchyně. Uskuteční se tam Kurz španělské kuchyně.
Téměř dvacítka žáků 3. ročníku kuchařského oboru spolu s žáky z obchodní a praktické školy se pustí během dopoledne do přípravy tříchodového menu pod vedením šéfkuchaře Enriqua Garcíi Tejady. Na jídelním lístku bude pečená zelenina po Katalánsku (Escalivada de verduras), brambory z kraje la Rioja (Patatas a la Rioja) a pomeranč s medem a olivovým olejem (Naranja con miel y aceite de oliva). Na to, jak se žákům bude v kuchyni dařit, se přijedou podívat a výsledné pokrmy ochutnat pracovníci obchodní a ekonomické kanceláře Velvyslanectví Španělska v ČR, které celou vzdělávací akci zaštiťuje. S degustací pokrmů se počítá v pravé poledne a zúčastní se jí i další pozvaní hosté – zástupci zřizovatele či pracovníci ze spřátelených škol. Kurz španělské kuchyně se uskuteční v SOŠ Jablonecká již podruhé a i tentokrát výrazně obohatí odborný výcvik a přispěje k získání dalších dovedností budoucích kuchařů.