Kuchaři vařili polévky v Praze
Žáci 3. ročníku kuchařského oboru Markéta Broncová a Bohuslav Zeman spolu s učitelem odborného výcviku Tomášem Slavíkem měli příležitost zúčastnit se odborného semináře pro zaměstnance školních jídelen s názvem Polévka je grunt.
Seminář pořádala Asociace školních jídelen ČR v školícím středisku MAKRO Akademie v Praze - Stodůlkách ve čtvrtek 12. dubna a vedl jej šéfkuchař Petr Stádník. Žáci naší školy společně se svým učitelem a dalšími adepty kuchařského řemesla připravovali v dopoledních hodinách v kuchyni, jejíž vybavení stálo přes 32 miliónů korun a v níž se na účinkování v seriálu Ohnivé kuře školili herci Jan Dolanský a Jakub Prachař, oběd pro účastníky semináře. Poté se k nim přidali a na jednotlivých stanovištích moderní kuchyně se seznamovali s podrobnostmi přípravy zeleninových a luštěninových polévek, vývarů a polévek z nich a tradičních a netradičních vložek do polévek. Na závěr převzali certifikáty o absolvování semináře.