Přivítali jsme vzácnou návštěvu
Ve čtvrtek 22. února navštívil naši školu velvyslanec Španělska v České republice s doprovodem, aby se zúčastnili Dne španělské kuchyně.
Po přivítání ve sborovně a představení školy si velvyslanec Španělska v ČR Pedro Calvo-Sotelo Ibaňez-Martín prohlédl prostory školy a dílen, navštívil školní zahradnictví a seznámil se s podmínkami ubytování na internátě. Ve školní jídelně pak bylo představeno Španělsko jako země s bohatou historií a zajímavou současností, pestrou gastronomií a rozvinutým cestovním ruchem. Na prezentaci se podíleli žáci obchodní a praktické školy, oborů provozní služby, šití oděvů a zahradnické práce. Připojili se také žáci ubytovaní na internátě a stranou nezůstal ani partner školy, společnost MAKRO. Pan velvyslanec s doprovodem a další hosté pak zhodnotili, jak se ve školní kuchnyni podařilo připravit španělská jídla – studenou polévku gazpacho z Andalusie, valencijskou paellu s kuřecím masem a dezert v podobě pomeranče s olivovým olejem. Na závěr milé návštěvy bylo zapojení školy do projektu Den španělské kuchyně v českých školních jídelnách vyhodnoceno, účastníci obdrželi cerifikáty a hosté rozličné dárky. Pro nás všechny to byl neobvyklý a zážitky naplněný den.
Liberecký deník dne 23. 2. 2018 uveřejnil článek, který naleznete zde: https://liberecky.denik.cz/zpravy_region/foto-zaci-hostili-spanelskeho-velvyslance-20180223.html
Článek v Českém rozhlasu Liberec a rozhlasovou reportáž ze Dne španělské kuchyně naleznete zde: https://liberec.rozhlas.cz/spanelsky-velvyslanec-pochvalil-zakum-gaspacho-i-paellu-6929302
Dále byly publikovány příspěvky také v těchto periodikách a portálech (klik na odkaz níže):