Loading color scheme

Kuchaři opět v roli hostů

Žáci 3. ročníku kuchařského oboru zavítali ve středu 19. února do liberecké restaurace Černý kůň, aby se vžili do role hostů a ochutnali irské speciality zde nabízené.


Návštěva restaurace se uskutečnila v rámci projektu Učíme se zážitkem, který zajímavou a poutavou formou obohacuje školní výuku a zprostředkovává žákům poznání, která by si jinak nemohli z různých důvodů dovolit. Díky majiteli panu Jaroslavu Jírovi poznali žáci prostředí restaurace, seznámili se s prostřením stolů, úpravou pokrmů na talíři a způsobem jejich podávání hostům. Velkým zážitkem ale byla ochutnávka pokrmů z nabídky restaurace – polévky v podobě krému z limet a pečeného pórku v seně, jehněčího s mačkaným bramborem a zeleninou, éclair se zeleninovou caponatou a bazalkovým mascarpone a citrusovou omáčkou a jahodovými tvarohovými knedlíčky s máslem a vanilkovým tvarohem jako dezertem. Na návštěvu restaurace budou žáci ještě dlouho rádi vzpomínat a báječný chuťový zážitek delší dobu zpracovávat.