Loading color scheme

V cukrovaru nebylo jen sladce

To zjistili žáci tříd 1.B1, 1.B2 a 2.B2 kuchařského oboru v průběhu exkurze do Cukrovaru v Dobrovicích v pátek 6. prosince. 


V expozicích Dobrovických muzeí získali nejprve informace o výchozí surovině pro výrobu cukru - jak se řepa cukrová pěstovala v minulosti i v současnosti, co vše zahrnuje péče o ní a jak se sklízí. Průvodci je pak seznámili s historií českého cukrovarnictví, se zpracováním cukrovky na cukr nebo líh a s podobou finálních výrobků. Zajímavým zážitkem byla pro žáky návštěva samotného cukrovaru, kde to sice nevonělo, ale kde bylo možné získat ucelený přehled o tom, z čeho a jak se vyrábí důležitá potravina. Exkurze se uskutečnila v rámci projektu Učíme se zážitkem.