Loading color scheme

Žáci i pedagogové vařili po italsku

Vybraní žáci kuchařského oboru a pedagogové a další pracovníci školy dostali příležitost získat nové znalosti a dovednosti v přípravě pokrmů. V pondělí 4.12.2023 se zúčastnili vzdělávacího programu s názvem PERLY Z ITALSKÉ KUCHYNĚ pod vedením šéfkuchaře Roberta Loose.


V průběhu dopoledne žáci připravovali a ochutnávali šafránové rizoto s krevetami a těstoviny Carbonara. Odpoledne si „dospěláci“ vyzkoušeli přípravu lanýžového rizota s hlívou královskou, těstovin Amatricianna a těstovin Carbonara. Velmi cennými byly informace od lektora o surovinách potřebných na jednotlivá jídla a příběhy o všech pokrmech. Všichni z účastníků vzdělávacího programu z něj odcházeli obohaceni o nové poznatky a s certifikátem v ruce. Akce byla realizována díky projektu Kompetence pro SOŠ Liberec IV.

Projekt “Kompetence pro SOŠ Liberec IV.”, r.č. CZ.02.02.XX/00/22_003/0003402 byl spolufinancován Evropskou unií.

Logo SFEU